Smaksatta Popcorn

Ett val av SNACKS som faktiskt är ett nyttigare alternativ är ju POPCORN! O då menar jag inte på påse, micropop eller biopopcorn utan helt egenpoppade. Jag tror inte jag behöver gå in på varför micropop inte är särskilt nyttigt eller likaså de biopoppade med smör-arom (kemiskt framställd smak).

Poppa gärna dina popcornkärnor i kokosfett eller ekologiskt rapsolja. 
 
(Det är idag vanligt att få i sig på tok för mycket omega 6 genom olika typer av "sämre" fetter ex: solrosolja, frityrolja, animaliskt smör, feta mjölkprodukter mm Detta skapar en obalans mellan omega 6 och omega 3. Denna obalans verkar kunna vara en orsak till många typer av hälsobesvär. Omega 6 skapar inflammation medan omega 3 minskar inflammation. Omega 3 får vi istället i oss genom nyttigare val av fetter eller fet fisk, ex olivolja, linfröolja, rapsolja mm Mer om detta i kommande inlägg!)
 
Kokosfett är ett nyttigare val av fett som klarar höga temperaturer. O då menar ja INTE det silvriga paketet vid jäst och äggvitan i butik! Utan kokosfett på burk! Så klart ska allt fett intas i rimliga mängder. I vilket fall är kokosfett ett bättre alternativ när man ska poppa popcorn. Även laga mat i!
 
Jag är en riktig popcornälskare! Det kan bli "litegrann" vill ja lova. Ett par gånger i veckan kanske!? I och med dieten har jag verkligen fått stå emot ett antal gånger. Hur som helst kom jag på att jag skulle testa göra dem med olika smak! Varför inte? :)
 
Jag poppade en omgång och delade upp i olika småskålar. Smaksatte dem med bland annat lakritspulver, lingonpulver, örtkrydda, paprika, carobpulver, curry, dill o gräslök och svartpeppar. Skalade runt så de fick ordentligt med krydda! En favorit var LINGONPULVER o LAKRITS! Det blev liksom lite syrligt o salt - otroligt gott! 
 
Smaksätt efter önskemål och dippa gärna i egengjord dipp! 
 
(OBS - kika på innehållet på både chips och dipp från affären. Detta var min  absoluta favorit i många år tills jag fick hemska allergier och blev lite mer medveten kring vad jag egentligen stoppade i mig. Bland annat hittar man ett antal tillsatser eller e-ämnen med olika funktioner som många säger kan orsaka/förvärra allergier/överkänsligheter. Bland annat: malodextrin, jästextrakt, citronsyra. 
 
Well well! Mer om det en annan gång! ;)
 
Smaksatta popcorn var iallafall en RIKTIG HIT
 

Kommentera här: