Matiga kikärtspannkakor - gluten, ägg, mjölkfria!

För alla veganer, äggallergiska och såklart allmänt hälsointresserade kommer här ett toppenbra recept på lite matigare pannkakor gjorda på kikärtsmjöl. 

Glutenfria, äggfria, vegan, nötfria, sockerfria mm :) 
 
Kikärtsmjöl är ett toppenmjöl att baka/laga mat på då det "binder" väldigt bra. Utan ex ägg som bindemedel faller bland annat pannkakor lätt isär eller fastnar i pannan. Med kikärtsmjöl märker du knappt nån skillnad på ex en pannkakssmet med eller utan ägg. 
 
Imorse fick det bli pannkakor på kikärtsmjöl med avocadomos, lök o sallad som topping! Otroligt gott alternativ till frukost, brunch, lunch eller middag! Pannkakorna blev något "torra" men väldigt fina, lättstekta och matiga. 
 
Receptet hittade jag på en av mina favoritbloggares sida: "Nillas Kitchen" 
 
 
Kikärtspannkakor (matpannkakor):
 
2-4 port:
 
1,5 dl kikärtsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 msk raps eller olivolja
1 krm gurkmeja
 
Gör så här:
 
Hetta upp en stekpanna på låg – medelvärme med ex kokosfett eller mjölkfritt smör.
 
Vispa samman kikärtsmjöl, kryddor, bakpulver, vatten och olja till en slät smet.
 
Stek gärna lite långsamt men längre på varje sida.
 
Servera med valfria tillbehör så som avocadomos, rödlök, sallad, bönröra, stekt svamp, varma tomater, ärtpesto, persilja, koriander osv
 
God morgon, brunch, lunch eller kväll!