Semmelwrap

Glad Fettisdag! Eller vad säger man? :) 


Jag kan ju inte annat än att bli sugen på en semla trots min strikta diet och kosthållning. Jag är även en sån som bara älskar grädde! Kan vispa ihop en skål o bara sleva i mig ;) 

Men då det är rätt svårt att göra ett semmelbröd som både är gluten, ägg, mjölk, jäst och sockerfritt väljer jag att göra en semla i WRAP form :)

Jag gör semlan på en wrap som jag haft ute på recept tidigare. Den är söt, god och "lättrullad".

Semmel-WRAP:

2 msk chiafrön blandas med 6 msk vatten - låt stå i ca 15 min så de hinner svälla 

2 msk kokosmjöl (helst finmalt) (kan bytas ut mot ex mandelmjöl om man vill ha en mindre söt deg)

4 msk bovetemjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver alt. 1/5 tsk bikarbonat

1/2 msk kardemumma 

1 msk smält kokosolja

1/2 dl valfri vegetabilisk mjölk ex kokos eller havremjölk. Ris, soja eller mandelmjölk går också bra.

1/5 dl agavesirap (valfritt men gott med ett sötare bröd)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
3. Tillsätt kokosoljan och mjölken samt chiapuddingen. 
4. Blanda till en kletig konsistens uppnås. 
5. Dela degen i 2 delar och lägg varsin del på bakplåtspapper på 2 plåtar. Lägg även ett bakplåtspapper ovanpå degklutten och kavla ut till ca 2-3 mm. Försök göra det så jämnt som möjligt.
6. Ta bort det övre pappret (var försiktig) och skär degen i valfri storlek, ex 2-4 delar. Om degen fastnar prova få bort pappret med lite olja. 

Grädda ca 4-5 minuter. Håll koll det går fort! 

Grädde:

Blanda 1-2 tetror Garants lila kokosgrädde tillsammans med lite kardemumma vid smak och tycke.

Mandel"massa":
1/2 dl mandelmjöl
1 msk laktosfri grädde, växtbaserad gräddde eller kokosgrädde
1 tsk honung

Istället för mandelmassa:

Mosa 4-5 dadlar och/eller 1/2 banan o bre på etappen innan du slår in den i grädde.

Inom Candida Cleanse får jag helt enkelt skippa mandelmassa, dadlar och/eller banan - alltså det riktigt söta.

Smaklig hälsosam fettisdag!