NATURLIGA mediciner

Sjukstuga! Det var verkligen inte igår. Tror inte jag har varit sjuk senaste 2 åren, o då var jag typ miniförkyld 0,5 dag. Jag har ett ruskigt bra immunförsvar! Tyvärr lite för bra, då jag istället får " kroniskt" eksem av mitt överaktiva immunförsvar. Aldrig är jag helt frisk. 


Hellre är jag nog sjuk än har eksem, tänker jag ibland. Rätt skönt att slippa klådan för en gång skull. För precis så, när jag bli sjuk läker mina eksem. Jag är nästan säker på orsaken till detta. Jag tror att mitt överaktiva immunförsvar antingen sänks när jag blir sjuk, vilket då blir mer "normalt" och/eller att mitt immunförsvar jobbar med något annat i kroppen och att det inte finns utrymme att fokusera på eksemen. När jag är på väg att bli frisk, ja, då kommer eksemen tillbaka. 

Jag har aldrig gillat mediciner. Paracetamol eller typ alvedon osv överdoseras allt oftare o allt fler sägs få leverskador utav dem. Vi tar smärtstillande för allt möjligt, likaså antibiotika. Det sägs att om antibiotika fortsätter användas i samma takt blir bakterierna resistenta. Bakterier blir allt starkare. Det kan bli ett av vår tids största hot. Lunginflammation kan återigen bli dödlig. Antibiotika kan låta som den bästa eller som en effektiv behandling men gör mer skada än nytta. Det är känt att antibiotikan även dödar alla våra goda bakterier, de som är livsnödvändiga för vårt immunförsvar. Dessa goda bakterier tar väldigt lång tid att bygga upp. Utan dessa kan vi bli offer för alla möjliga slags sjukdomar, symptom och besvär. Ofta långvariga. 

Det finns naturliga sätt att medicinera på! Och långt mycket mer hälsosamma! Effektiva, enkla och för hållande vis billiga. 

Jag ska ge tips på några utav dem:

Kollodialt silver: Tar död på bakterier och virus mycket effektivt. Läs på först. Köps i hälsokost. Använd sparsamt. 

Tee Tree oil:
Bakteriedödare särskilt för resistenta stafylokocker. Bör användas outspädd för bästa effekt. Tea tree oil används även med framgång mot fotsvamp och andra svampinfektioner i skinnet. Vår tids nya NATURLIGA antibiotika? 

Manukka honung:
Sägs vara bättre än antibiotika, särskilt vid halsfluss. Verkar antiseptiskt, antioxidantiskt o sårläkande. Skyddar mot över 80 olika bakterier. Motverkar ärrbildning, lindrar brännskador och akne. Värt att läsa mer om nedan:

https://kurera.se/nya-honungen-som-ar-mer-effektiv-an-antibiotika/

Vitlök:
Innehåller mycket antibakteriella, antivirala och antisvampegenskaper.

Gurkmeja:
Effektiv mot reumatism, hudsjukdomar, tarmparasiter, diarré och hepatit. Goda egenskaper vid behandling av inflammatoriska sjukdomar, diabetes, hjärtsjukdomar, artirit, demens och cancer. Stärker immunförsvar. 

Oreganoolja: antibakteriell förmåga tex vid behandling av resistenta stafylokocker (MRSA). Innehåller antioxidanter och är antiseptisk, antiviral, antiinflammatorisk och motverkar svamp samt parasiter. Även smärtstillande.

Ingefära:
Färsk och mald ingefära för att ha någon effekt. Ca 3 teskedar ingefära för varje kopp kokande vatten. Låt det svalna i 5 minuter, lägg i en tesked honung.

Saltvatten:
Effektivt vid halsont. En tesked bordssalt i en kopp varmt vatten och gurgla detta ungefär en gång i timmen.

Kokosolja:
Laurinsyran i oljan stärker vårt immunförsvar och skyddar mot bakterier och virus. Dödar parasiter och svamp samt reparerar vävnad. Även bra vid ex Crohns. 

Äppelcidervinäger:
Balanserar pH-nivåer i halsen, vilket gör halsen mer basisk eller surare efter behov.
Dödar bakterier som orsakar ex halsont.
Naturlig slemlösande, vilket betyder att slemmet lossnar eller tunnar ut. Detta gör det lättare att andas och svälja.
Innehåller en prebiotika som heter inulin, den hjälper immunförsvaret och ökar tillförseln av vita blodkroppar.
Innehåller bakteriella egenskaper som gör det möjligt att bekämpa infektionen som orsakar halsont.

Kajennpeppar: 
Effektiv vid ex halsont. Gurgla en blandning av 1/8 tesked av detta med en halv kopp varmt vatten några gånger om dagen. Var försiktig med mängden kajennpeppar du använder då det är väldigt starkt.

Detta är bara några av dem! Det går att läka det mesta naturligt. Cancer, crohns, reumatism, hjärt/kärl, psoriasis mm Jag kommer återkomma till fler naturliga sätt att läka längre fram. 

Önska gärna ämna jag ska skriva om!