Hornstulls marknad

Under hela sommaren fram till oktober slut har Hornstull en supersöt liten marknad med loppis, försäljning och en mängd foodtrucks med olika varianter av nytänkande, färgsprakande och nyttig mat! Inte alla men många! Truckarna skyltar tydligt med allergivänlig mat så som glutenfritt, vegan, sockerfritt, fråga personalen om allergier! Det gillar vi!

Är det något jag saknar i Sverige är tortillas gjort på Majs. Tortillas i affären är gjorda på vete och de glutenfria är en del socker eller konserveringsmedel i. När jag och min sambo förra året var i Mexico åt vi tacos av olika slag hela tiden! Så otroligt gott! Där är det standard att göra tortillas på majs.

Var tvungen att beställa en pulled chicken med guacamole och salsa i ett majstortilla bröd samt sötpotatispommes till. Yummie!!!

En cool liten snubbe från Australien var även på plats och sålde kokosnötter han fraktat själv. Härligt! Var tvungen att ta en kokosnöt med sugrör! O efter kokosvattnet få gröpa ut nöten på dess kött. Vilken känsla av "utomlands"!

Visste ni att kokosvatten är en otroligt näringsrik vätska. Det sägs att om du lider av vätskebrist kan en rätt liten mängd kokosvatten snabbt återhämta dig. Det lindrar vid baksmälla då det innehåller mycket kalium som lugnar magen. Kokosvatten är naturligt sött men innehåller inget socker. Ett bra alternativ istället för läsk. Det är även perfekt att ha i smoothies. Lite dyrt men otroligt gott när man fått upp smak för det! Servera gärna iskallt med lite bär i.

Här kommer lite bilder från en höstig marknadsdag!