Candida Cleanse - helg

När helgen kommer blir nog fler än jag väldigt sugen på nått "gott", o då tror jag de flesta menar nått sött, salt, nått lite mer lyxigt eller "onyttigt". Mycket av det jag tidigare ätit på helgen har jag fått vänja mig av vid. I början var det riktigt jobbigt, jag erkänner! Men med tiden har det blivit lättare och lättare. Jag har fått bort "sug" efter "sug" och har egentligen inga direkta "cravings" kvar. Helt sjukt egentligen! Jag blir faktiskt lite stolt över mig själv. 


Tidigare (för några år sen) kunde helg"snackset" bestå av bla chips, dip, ostbågar, popcorn, lösgodis, glass, strössel, grädde, kakor, läsk mm 

På senare, och mer medveten tid, har mitt helgsnacks bestått av ex rotfruktschips, mandelpotatischips, popcorn, bananglass, dadlar, kokosbollar, äppelpaj, loka crush, fruktsallad mm 

Idag, under dieten, går även mycket av det bort. Det som funkar som snacks kan ex va grönkålschips, rostade kikärtor, rostade solrosfrön, popcorn (lite - om det funkar), kokosgräddeglass, vissa äppelsorter med ex kanel/kardemumma (stekta, råa eller paj utan socker/mjölk/gluten), zucchinichips, dippa grönsaker i ex havrefraischebaserad egengjord dipp, granatäpplekärnor, stekt pimientos de padron (spansk paprika) mm 
Det låter väll inte så pjåkigt?bJag blir faktiskt riktigt sugen! 

Denna helg är mamma och syster på besök och vi ska på Fantomen på Operan. Det är alltid svårt att hålla en strikt diet när man har besök. Bland annat vill man lyxa till maten lite mer, man vill att besöket ska tycka om maten, man köper hem råvaror som besöket kan önskas äta men som man själv måste hålla sig ifrån, man går ut på stan o äter/fikar mm. Flera gånger har jag fått säga NEJ, tack! Då får jag ofta höra "lite gör nog inget, ska du inte smaka ändå, du är så hård mot dig själv". 

Det krävs en del för att stå emot men än så länge har jag lyckats! Jag måste följa dieten denna gång för annars vet jag inte om det funkar. Min hälsa är värd detta försök. Genomför jag dieten strikt och blir av med mina besvär kommer jag aldrig ångra det. Vad är några månader mot ett liv? Jag måste tänka långsiktigt!

Som tidigare nämnt försöker jag i största möjliga mån efterlikna det jag är van vid att äta/är sugen på men med andra råvaror som funkar. Det går faktiskt att göra förvånansvärt mycket men en aningen modifierat. 

Här kommer helgens meny! 

Torsdag:

Kyckling/Oumph fajitas i glutenfria tortillas med stekta grönsaker, hummus, koriander, guacamole, salladslök mm 

Mineralvatten med frysta blåbär och citron. 

Fredag:

Kokosyogurt med frysta blåbär, boveteflingor, kokosflarn.

Hirs- o rispannkakor med ex sojamjölk stekta i kokosfett. Till det blåbärs- o chiasylt och kokosgrädde (recept kommer). 

Egengjord pizza med en botten baserad på bla rismjöl toppad med ex räkor, tonfisk, grönkål, pesto, lök, zucchini, basilika mm Valfritt med buffelmozarella uppepå (recept kommer). 

Kokosgräddeglass blandat med ex blåbär, lakritspulver o vaniljpulver. 

Lördag:

Havrescones på rismjöl, havregryn/hitsfliglr o kardemumma (recept kommer).

Turkisk yogurt (om funkar ok) med frysta bär och frön. 

Söndag: 

Pannkakor med chiablåbärssylt med kokosgrädde. 

Laxgryta med råris. Gryta på scharlottenlök,  sparris, zucchini, grönkål, broccoli och lax. Toppa med salladslök. 

Mellan varven kommer vi dricka gröna teer, guldmjölk utan sötning, matchalatte, smoothies mm 


Kommentera här: