Lime o passionspanacotta - vegan/sockerfri

Fick tips från en vän och kollega att göra en vegan o sockerfri pannacotta med smak av lime, vanilj och passion. Det lät ju alldeles för bra för stt inte testa! 


Pannacottan blev otroligt fräsch, god och krämig, nästintill precis som en "vanlig".

Visste ni att det finns ett vegetabiliskt och mer hälsosamt förtjockningsmedel?
AGAR AGAR heter det. Agar är gjort på rödalg och förtjockar mer än nått annat. Det är alltså inte gjort på "gris" som vanlig gelatin är. AGAR hittar ni vanligtvis på hälsokosten. 

Lime och passionspannacotta, ca 4 pers

Ingredienser:

1 lime
1-2 passionsfrukter
1 tetra kokosgrädde/mjölk (vanligtvis 250 ml) Av märket Garant! 
1 tetra sojagrädde (250 ml) (kokosgrädde går också bra) 
2 tsk AGAR (i form av flakes)
1 tsk vaniljpulver
3-4 msk kokossocker eller valfri sötning 

Gör så här:

1. Häll grädden i en kastrull
2. Strö ut AGAR (i detta fall flakes) över grädden jämnt
3. Slå på plattan på hög temp
4. Rör INTE om och låt det börja koka
5. När "flakesen" börjar lösas upp vrider du ner plattan
6. Låt sjuda och rör försiktigt om då och då i 5-10 minuter 
7. Tillsätt sötningen, blanda ner vaniljpulver, zesta ner limen (riv försiktigt ner skalet av 1/2 lime) och pressa försiktigt ner lite limejuice.
8. Häll upp vätskan i små skålar och ställ in i kylen
9. Vänta tills de "stelnat", toppa med passionsfruktskärnor och servera 

Tänk att en så god efterrätt också kan vara "hälsosam"! Fantastiskt! 


Kommentera här: