Kanelstekta äpplen
Hej på er!
Sötsug deluxe!!!
Då jag just nu äter en antiinflammatorisk och antiparasitkost får jag i princip inte äta något som är sött, inte ens frukt! (Berättar mer om kosten och val av kost i ett senare inlägg). Vanligt vitt socker har jag uteslutit sedan länge och har istället gjort efterrätter på agavesirap, kokossocker, vaniljsocker eller stevia. Men nu har jag gått ifrån allt sött! Sötsuget finns fortfarande kvar så idag gjorde jag vad jag kunde. Äppelsorten Granny Smith anses enligt kostschemat "CandidaCleanse" ok att äta i viss mängd. Jag valde därmed att steka dessa i klyftor i mjölkfritt smör tillsammans med vaniljpulver, kanel och kardemumma. Så otroligt gott och lagom sött! Till det en kopp Matchalatte!
Gör så här:
Klyfta ca 2 granny smith äpplen
Stek i ex Ghee (renat smör)
Krydda med äkta kanel, äkta vaniljpulver och lite kardemumma
Stek på medelhög värme och sedan en stund med lock så de blir mjuka och fina.
Alternativt på plåt i ugn på ca 200 grader i ca 25 min.
