Första veckan av Candida Cleanse programmet är snart avklarad. Ni kanske undrar hur det går?
Det går faktiskt väldigt bra! Jag har hållit mig strikt! Jag har alltså inte intagit någon form av socker eller fruktsocker. Första dagen kände jag ett enormt sug/craving efter "något" sött. Vanligt vitt socker har jag undvikit sedan länge men istället har jag ätit en hel del kokossocker, agavesirap, dadlar, russin, torkade aprikoser/fikon, honung mm. Tyvärr har det blivit lite mycket av detta för att kompensera allt annat jag saknat. Jag har hamnat i köket och rullat raw food bollar flera dagar i veckan bara för att trösta mig själv samt att jag känt ett sötsug/sug efter något. Allt detta "fruktsocker" har jag alltså varit tvungen att sluta med sedan dietens start. Allt form av socker, även fruktsocker, göder nämligen dåliga bakterier och parasiter.
Jag har fortsatt att äta mjölkfritt, glutenfritt och tillsatsfritt. Tidigare åt jag då och då mjölkprodukter baserat på get/buffelmjölk så som en viss särskild mozarella eller getost endast gjord på getmjölk. Detta har jag nu tagit bort då jag fått veta att all form av mjölkprodukter på ett eller annat sätt är betungande att smälta/hantera för kroppen. Av mjölk får man bla i sig hormoner och antibiotika och animaliska mjölkprodukter är slembildande och därmed inflammatoriska.
Redan nu känner jag en liten förbättring i form av ett lugn i kroppen. Eksemen på armarna har gått ner något och jag har sovit bättre på nätterna. Än vågar jag inte ta ut något i förskott då det ibland brukar svänga lite. Då jag redan haft en hyfsat medveten/strikt diet under lång tid har jag ett rejält försprång vilket känts skönt. Jag har direkt kunnat hoppa in i Fas 2 i dieten (dieten är uppdelad i 3 faser - en utsättningsfas, en strikt fas och en återintroducerande fas).
Vad har jag då ätit dessa dagar?
Till frukost: äter jag än så länge Bovetegröt med blåbär/hallon och sojadryck samt ev en klick mjölkfritt margarin. Bovete är snällt mot magen och mättar bra.
Till lunch: bla en matigare sallad med stekt grönkål, räkor, fänkål, rotselleri mm, stekt vegetarisk korv med stekt grönkål och syrad rödkål, tonfisksås med bönpasta
Till mellanmål: en avocado med örtsalt, en riskaka med avocado, granatäpplekärnor, chiapudding med blåbär
Till middag: butternutpumpasoppa, råris med rostad pumpa, stekt torsk med ris, köttfärssås med bönpasta (sockerfri, eko och tillsatsfri).
Uppdaterar vidare under veckan vad jag ätit!