RAW Jordgubbs "Cheesecake"

Glad alla hjärtans dag mina fina följare! ❤


Idag är det ju alla hjärtans dag och jag som många andra har nog idag varit i en affär eller en blomsterbutik funderandes kring hur man ska fira denna dag.


De flesta butiker och skyltfönster frontar med chokladaskar, geléhjärtan, semlor, tårtor eller annat som många förknippar med alla hjärtans dag. Det är lätt att falla för detta - att ex köpa en chokladask och blomma. 


Jag kan ärligt säga att även jag kände en lockelse av att köpa choklad till min sambo då jag vet att han gillar det samt att jag slipper stå i köket. Men jag tänkte över detta en gång till. 


Neee! I år ska jag bannemig göra nått nytt och mer hälsosamt dagen till ära. Det kan inte vara så svårt! Det finns ju massa RÖDA saker som är SÖTA och GODA men som inte innehåller massa socker, tillsatser eller artificiella ämnen. 

Typ:


JORDGUBBAR, GRANATÄPPLE, HALLON, KÖRSBÄR, PLOMMON, VATTENMELON, LINGON ☺❤


Jag slänger ihop en lite mer hälsosam dessert i VALENTINES DAY tappning. 


RAW, VEGAN, gluten-, mjölk-, ägg- och sockerfri!


RAW JORDGUBBSCHEESECAKE


Ca 4 portioner 


Botten: ca 1 dl solroskärnor, 1 msk jordnötssmör (valfritt), 1 msk tahini, 1 msk kokosolja, 1 tsk vaniljpulver och 2-3 msk agavesirap. Mixa till en något knaprig smet! Bre ut jämt i dessertskålar o ställ i frysen. 


Smet: 1 tetra Garants kokosgrädde, 1 paket frysta eko jordgubbar, 2-3 msk agavesirap, 1 tsk vaniljpulver och alternativ extra smaksättning så som 1/2 tsk lingonpulver, 1/2 tsk lakritspulver eller 1 tsk citronsaft. Mixa samman smeten slätt och bre ut över den lätt frysta botten. Ställ i frysen någon timme. Toppa med ex granatäpplekärnor, kokosflingor och molass (rå kokossockersirap)


Detta kan ätas med gott samvete! 


Kommentera här: