Majonnäs - VEGAN

Visste ni att det finns en helt otrolig ingrediens som binder precis som ägg, om inte bättre? Jag har tidigare pratat om kikärtsmjöl som är riktigt bra för pannkakor då det binder bra. 


Men nu pratar vi inte om mjölet utan SPADET till kikärtorna, antingen från burk eller tetraförpackning. Så släng aldrigdetta kära äggallergiker eller veganer! :)

Med kikärtsspad kan du väldigt lätt göra dig en egen majonnäs som i princip smakar desamma som vanlig majonäs. Skillnaden är marginell! 

Du gör exakt som vanlig majo fast byter ut ägg mot kikärtsspad. Recept kommer nedan. 

Du kan välja att smaksätta majonäsen med ex vitlök, chili, örter eller tryffel. Passar perfekt till hamburgare, pommes, grillmat falafel, fisk mm 

Viktigt att tänka på är rätt val av olja. Oljan måste vara klar (neutral), alltså inte gulaktig.

Ingredienser:

3 msk kikärtsspad
½ tsk vitvinsvinäger (äppelcidervinäger går bra)
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 dl NEUTRAL rapsolja

Gör så här:

1. Mixa kikärtsspadet med senap och kryddor. 

2. Tillsätt oljan försiktigt samtidigt som du fortsätter mixa. Häll inte för snabbt, då finns det risk att majonnäsen skär sig.

3. Fortsätt mixa tills du får en slät och fluffig majo. Servera! 


Kommentera här: