Fröknäcke - naturligt glutenfritt
Fler av er har nog vid det här laget provat äta FRÖKNÄCKE. Om inte är det ett MÅSTE!
Otroligt gott, lätta att göra och smidigt att ha hemma.
Det finns mängder med recept och innehållet går att modifiera efter smak om så önskas.
Receptet brukar innehålla någon form av mjöl men behöver inte göra det. Det finns LCHF varianter på recept utan.
Det vanligast receptet kan se ut som detta:
FRÖKNÄCKE:
(12 bitar)
- 2 dl majsmjöl (går att byta ut mot rismjöl)
- 0,5 dl hela linfrön
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,75 dl solroskärnor
- 0,5 dl pumpakärnor
- 0,5 dl olivolja
- flingsalt
- Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper
- Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten, rör om och häll ut på bakplåtspapper.
- Platta ut och släta till smeten så att det blir ett par mm överallt. Lättast gör du detta genom att lägga ett bakplåtspapper ovanpå smeten och trycka ut med handen. Det är noga att det blir tunt och jämnt.
- Häll på knappt en näve grovsalt, tex flingsalt och eventuell annan smaksättning så som timjan/rosmarin.
- In i ugnen ca 1 timme.
Du kan även ha i någon matsked chiafrön eller vallmofrön och ex toppa med några extra sesamfrön.
Servera gärna med en oliv- och eller tomattapenade!


Så gott :D