Coco - crazy!

Något jag saknat under min kosthållning har varit efterrätter - eller något sött! Under Candida dieten tillåts inget sött överhuvudtaget - inte ens frukt (förutom de minst söta, alla bär så som blåbär o lingon o bla granatäpple och Grany Smith gröna äpplen eller svenska i måttlig mängd). Allt sött är föda för dåliga bakterier och parasiter i tarmarna. För att må bättre måste man svälta dessa helt ca 1-3 mån för att sedan långsamt återintroducera det söta. Då jag är nöt- och äggallergiker samt undviker mjölk och sädesslag har det i stort sett varit omöjligt att få någon efterrätt. Inom RAW kost används väldigt mycket nötter och även alternativ sötning så som agave eller dadlar. Inom glutenfri bakning används mycket ägg, mjölk och socker och dessutom ofta olika former av stärkelser (göder även bakterier och parasiter) och inom LCHF används mycket ägg.

Men jag har hittat ett alternativ! Antiinflammatorisk, sockerfri, antiparasit/bakterievänlig efterrätt! Enkel att slänga ihop och så god! Bla med dessa ingredienser:

(Garants) KOKOSGRÄDDE som kan användas som den är eller vispas fluffig. Toppas främst med:

- Äpplen
- Blåbär
- Hallon

Kokosgrädden kan även blandas med lakritspulver - supergott med hallon på, eller/och vaniljpulver.

Alternativt Carobpulver så blir det som chokladpudding. Carob påminner om kakao, men skillnaden är att det är fettfritt, innehåller inget koffein och sägs motverka sötsuget. Eftersom carob är naturligt söt, krävs det mindre sötningsmedel när man använder det i recept. Carob har också en tredjedel mindre kalorier än vanlig choklad. Carob kan användas i bakverk, godis och då får man ett lättare alternativ med endast två procent fett i jämförelse med kakaons cirka 50 procent.

Toppa härligheten med kokosflingor, kakaonibs, granatäpple, puffar av olika slag mm.

Andra former av kokos!

Kokosmjölk - är ett kanon alternativ till grädde eller komjölk. Kan användas i köttfärssås, grytor, pastasås mm.

Kokosolja - är ett kanon alternativ till att steka i då det klarar extremt höga temperaturer och är mer hälsosamt än de flesta andra stekalternativ. Kan även användas som balsam eller inpackning. Ha inte i för mycket och endast i topparna. Du får riktigt fint fall utan friss och tovor - helt utan kemikalier. Kokosolja kan även användas som tandkräm - yepp, det är sant! Sägs att tänderna blir vitare!

Kokosflingor - de torrrostade och salta är ett bra alternativ till salta chips eller bara de torkade är perfekt till müslin.

Kokosvatten - är en helt naturlig dryck som återställer vätskebalansen bättre än vatten. Det innehåller viktiga salter och mineraler och har en bra balans mellan elektrolyter och kolhydrater som snabbt återställer vätskebalansen i kroppen. Det kan exempelvis passa att dricka det efter träning!

Kokosyogurt! Snart på ingång till Sverige. Finns sojabaserade med massa e-ämnen/tillsatser i eller havrebaserad. Min fina vän Jennifer 😘 som är i Australien får bla njuta av kokosyogurt så länge! Bild kommer nedan. Sverige väntar på leverans! 😋

Kokos alltså! Testa! Är du ovan vid kokossmaken kan jag bara säga att man vänjer sig som vid allt annat!

Njut!!!!

 
 
 

Kommentarer:

1 Johanna:

Åh, Kokosyoghurt ser jag fram emot!! Tycker ändå att jag saknar ett bra yoghurtalternativ om jag även vill undvika mjölkprodukter!

Svar: Eller hur! Är mycket mer vanligt i många andra länder. Thailand, Kina, Australien osv används inte ens komjölk. Kolla senaste inlägg! Var tvungen att fördjupa mig i kokosyogurt ☺️ Det finns! 👍
Line

Kommentera här: