Zucchini och mozarella lassagne
Ett tips på middagsrätt! Vegetarisk lassagne på zucchini och mozarella.
Otroligt gott!
Gör en "köttfärssås" på:
~ Lök
~ Vitlök
~ Soyafärs (Anama)
~ Risgrädde eller annan vegetabilisk grädde
~ Tomatpuré
~ Salt och peppar
Gör "lasagneplattor" av zucchini:
~ Zucchini
~ Salt
Hyvla zucchini med osthyvel som långa "blad". Lägg på hushållspapper och salta lätt på vardera sida. Badda med hushållspapper då o då så att zucchinin svettas av sitt vatten.
Varva lassagneformen med köttfärs och zucchini. Toppa med mozzarella gjort på buffelmjölk (bättre än komjölk ut hälsosynpunkt).
Alternativt kan glutenfria lassagneplattor användas. Istället för sojafärs - ekologisk kycklingfärs.
Servera med råkostsallad så som riven vitkål och morot (marineras gärna i lite äppelcidervinäger och olja).
Bon apetit!


