Egen syrad kokosyogurt

Äntligen fanns startkitet av Yoconuts yogurt att hämta ut på posten o redo att testas!

Är det något jag känner att jag inte hinner eller orkar är det att stå i köket i flera timmar. Dels då jag har en 7 månaders bebis hemma men också då jag inte är så duktig i köket. Det finns många hälsomännisklr som syrar egen fil eller yogurt men jag känner att det än så länge är för avancerat och tidskrävande. Det är också väldigt lätt hänt att det blir fel o så får man börja om. Det krävs även en del verktyg för att syra själv.

Med detta yogurtkit var det väldigt enkelt att göra sin egen yogurt. Det var 3 enkla steg innan yoghurten var klar. Instruktionerna var lättlästa och tydliga!

1. Koka upp det frysta kokospulvret med 2 dl vatten.
2. Häll upp den bubblande kokosmjölken i den väl rengjorda termosen och tillsätt ca 2,5 dl kylskåpskallt vatten (upp till översta ringen)
3. Tillsätt syrningskulturen och på med lock.

Låt stå i rumstemperatur i ca 12-15 timmar.

Morgonen efter kunde jag avnjuta en riktigt god frukost med syrad kokosyogurt, färska blåbär och hallon, kokosflingor, pumpakärnor, linfrön och lite honung på toppen. Yoghurten räckte till ca 5 portioner. Måste beställa refill!

http://yoconuthomemade.se

Lycka!

Instruktioner:

Kommentera här: